ACHTERGRONDINFO

De Valentijnscup wordt jaarlijks gehouden rond het Valentijnsweekend.Dit tweedaagse acrogymtoernooi wordt georganiseerd door de afdeling gymnastiek van SV Donkerbroek. Teams komen uit heel Nederland. Afgelopen jaren kwamen er tevens teams uit België, Duitsland en Engeland.

Doelstelling

Met de Valentijn Acrocup willen we een extra wedstrijdmoment creëren voor de acrogymnasten in voornamelijk Nederland, maar ook België, Duitsland, Engeland en andere landen. We willen onze sporters en trainsters de kans bieden zich verder te kunnen ontwikkelen. Voor de vereniging een mooie gelegenheid om zich verder te profileren en te professionaliseren

De Valentijnscup is niet alleen een wedstrijdtoernooi, met name het sociale element is zeker niet onbelangrijk; gezelligheid, laagdrempeligheid, met en voor elkaar het toernooi dragen.

Wedstrijd

Afhankelijk van opgaves is de globale planning voor het weekend:

  • op zaterdag: DE niveau
  • op zondag: ABC niveau.

Op zaterdag begint de dag met de opening, het welkom voor de juryleden en sporters en de opmars van blok 1. Aan het eind van de wedstrijd is er een prijsuitreiking. De eerste drie per categorie krijgen een medaille. Ook krijgen alle deelnemers een Valentijnspresentje uitgedeeld.

Wat is acrogym?

Acrogym is een afkorting van acrobatische gymnastiek. Dit is geen individuele sport, maar een sport waarbij je in teams werkt (duo’s, trio’s, kwartet). Naast lenigheid, kracht en concentratie zijn sociale en psychologische vaardigheden van belang. Zo is er vertrouwen in de ander nodig en is een goede communicatie van belang. De sporters leren zowel letterlijk als figuurlijk om op elkaar te bouwen èn leren ze samenwerken. Teams zijn niet leeftijdsgebonden en zo leren ze omgaan met verschillende leeftijden. Binnen de acrogym in Donkerbroek varieert de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar.

Op YouTube staat een filmpje, waar deze bijzondere sport uitgelegd en getoond wordt. Bekijk deze hier
Bekijk de Trailer van de Valentijnscup 2015 hier

ONZE SPONSORS

DE VALENTIJNSCUP IS EEN EVENEMENT VAN SV DONKERBROEK – AFDELING GYMNASTIEK